Een voorbeeld van een koppelbed. (Foto: Still uit video, video: Brigit Disseldorp)

Inzamelingsactie voor koppelbedden: samen in de laatste levensfase

De Droomfabriek in Leiden heeft een actie gelanceerd om een maand lang geld in te zamelen voor de aanschaf van koppelbedden. Die zijn vergelijkbaar met ziekenhuisbedden, maar kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld. De Bed-In-actie is ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. De Droomfabriek wil hiermee iets terugdoen voor de maatschappij.

Thijs Gerding, zorgverlener bij Hospice Issoria, benadrukt het belang van deze bedden voor mensen in de terminale fase van hun leven. “Het biedt ze de mogelijkheid om dicht bij hun geliefden te zijn en de intimiteit en warmte te ervaren die ze nodig hebben.”

Deelnemende beddenwinkels betalen een startbedrag en worden aangemoedigd om zelf ook geld in te zamelen, bijvoorbeeld bij klanten of via lokale sportverenigingen. Nu doen drie winkels mee en een aantal leveranciers ondersteunen het initiatief. Het streven is de actie volgend jaar te herhalen.

Mensen die willen doneren, kunnen op de inzamelingsactiewebsite terecht. Het streefbedrag van 7.000 euro is nog niet bereikt.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×