Extinction Rebellion bij Leiden Centraal (Video: Brigit Disseldorp)

Actievoerders liggen voor dood bij Leiden Centraal: 'Klimaatcrisis is geen test'

Elke eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur de sirene van het nationale luchtalarm getest. Actiegroep Extinction Rebellion grijpt dit moment aan om aandacht te vragen voor de huidige klimaat- en ecologische crisis. Op station Leiden Centraal kwamen zo’n vijftig actievoerders vandaag bij elkaar voor het Klimaatalarm.

Toen om exact 12.00 uur het luchtalarm klonk, gingen de actievoerders op de grond liggen. Daar hebben ze enkele minuten voor ‘dood’ gelegen terwijl er een toespraak werd gehouden. Extinction Rebellion Leiden vraagt hiermee de aandacht van voorbijgangers en hoopt zo de boodschap over te brengen. “We grijpen dit moment aan om te benadrukken dat een klimaat- en ecologische crisis geen test is, maar daadwerkelijk een noodgeval.”

Extinction Rebellion draagt uit dat er te weinig wordt gedaan tegen de klimaatontwrichtring. Hiervoor wordt vooral gewezen naar de overheid. “Er wordt door de overheid jaarlijks ongeveer 30 miljard aan fossiele subsidies toegekend”, vertelt Stephanie Esajas van Extinction Rebellion Leiden. “De overheid versterkt de vervuiling eigenlijk alleen maar, in plaats van dat ze ons beschermt.”

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×