Het Vijf Meibad. (Foto's: PR)

Afscheid van het Vijf Meibad: Poolparty in leeggepompt zwembad

Zwemliefhebbers kunnen op 9 juli voor de allerlaatste keer baantjes trekken in het Vijf Meibad in Leiden. Toch opent het zwembad daarna nog één keer de deuren voor bezoekers. Niet om te komen zwemmen, maar om te feesten. Want de bodem van het lege zwembad wordt op vrijdag 18 augustus veranderd in een pop-up cocktailclub voor een ’tropische bruisende’ borrel- en dansavond.

Na ruim veertig jaar is het zwembad aan het einde van zijn levensduur en zal worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Als eerbetoon aan het Vijf Meibad wordt een afscheidsfeest in het leeggepompte wedstrijdbad georganiseerd met een zomerse decoratie, barren en DJ’s.

Ook het, eveneens lege, peuterbadje wordt omgetoverd. Daar komt een lounge area met een cocktailbar, comfortabele strandstoelen en tropische decoratie. Deze unieke avond vindt plaats op 18 augustus van 20.00 tot 02.00 uur. De locatie is het Vijf Meibad aan Boshuizerlaan 1 in Leiden.

Nieuw binnenbad
Na de zomer wordt het nieuw binnenzwembad De Vliet aan de Voorschoterweg geopend. Het nieuwe zwembad maakt daar deel uit van een complex waarin ook de nieuwe ijshal met onder andere een 250 meter lange schaatsbaan is opgenomen. Het ernaast gelegen  buitenbad de Vliet blijft wel behouden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×