ZZ Leiden deelt eerste klap uit in halve finale BNXT League

ZZ Leiden wint de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Spirou Basket Charleroi uit in België. Woensdag komen de Belgen op bezoek in de Vijf Meihal in een poging de achterstand goed te maken. De voorsprong van Leiden bedraagt 19 punten. De tussenstand is 67-86 in het voordeel van de Leidse ploeg.

Het feestje na het landskampioenschap van ZZ Leiden vorige week had duidelijk geen schade aangericht en ook niet de gretigheid van het Leidse team aangetast. De mannen van coach Doug Spradley hadden aan het eind van het eerste kwart een voorsprong van zeven punten en die stonden ze niet meer af. Al was die voorsprong aan het einde van kwart drie geslonken tot vier punten. In het laatste kwart drukte ZZ Leiden echt door.

Topscoorder aan Leidse kant was Deion Hammond met 23 punten. Teamcaptain Marijn Ververs was goed voor vier assists en Roeland Schaftenaar pakte zeven rebounds. Ondanks de voorsprong blijft het voor Leiden zaak woensdag even gretig uit de startblokken te komen in de eigen hal als in Charleroi om de finaleplaats zeker te stellen en zicht te houden op prolongatie van de BNXT-titel. De wedstrijd begint 7 juni om 20.30 uur.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×