Feestelijke markt voor het goede doel bij Cash for Usher

Op zaterdag 3 juni was er bij Buurthuis O&O in Wassenaar een bijzondere markt. Om geld op te halen voor een medicijn tegen het Ushersyndroom werd Cash for Usher georganiseerd door de familie en vrienden van Cash, een jongetje dat Usher heeft.

Het Ushersyndroom is een zeldzame genetische ziekte waardoor kinderen met een slecht gehoor of zelfs doof geboren worden. Daarnaast ervaren zij problemen met zien. Op een bepaald moment worden mensen met Usher doof én blind. In Nederland leiden ongeveer duizend mensen aan de aandoening.

Op dit moment is er nog geen behandeling tegen het syndroom en toen Cash de diagnose kreeg, hebben zijn ouders gelijk actie ondernomen. Samen met vrienden en vrijwilligers hebben ze een goede doelenmarkt op poten gezet met een 12-urige dartmarathon, een rad van fortuin en talloze kraampjes met spullen van Wassenaarse ondernemers. Voor de kinderen waren een springkussen, livemuziek en eetkraampjes om er een groot feest van te maken, maar natuurlijk vooral om geld in te zamelen.

Bij het evenement kon de familie rekenen op steun uit verschillende hoeken. Er waren zo’n vijftig vrijwilligers aanwezig om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk geld opgehaald kon worden voor de ontwikkeling van een medicijn tegen het Ushersyndroom.

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×