Deelnemers van de Zomeracademie met vooraan zittend docent Jeroen Spijker. (Archieffoto: PR)

Zomeracademie Leidse Hout bestaat tien jaar

Deze zomer bestaat de Zomeracademie Leidse Hout tien jaar. De Leidse beeldend kunstenaar en kunsthistoricus Jeroen Spijker geeft dan weer les in boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen. “Dat gebeurt dichtbij de vijver met de fontein, wat een prachtig uitzicht biedt. Er zijn verder tal van dieren in het hertenkamp die tot onderwerp kunnen dienen”, zo licht Spijker toe.

Hij is blij dat zijn initiatief zo lang bestaat. Het succes schrijft hij mede toe aan het inspelen op individuele wensen en behoeften van de deelnemers. “Tenslotte heeft iedereen andere ervaringen en gedachten die vragen om uitgedrukt te worden in materie”, meent Spijker. “Deelnemers van de Zomeracademie maken stappen in hun artistieke ontwikkeling. De centrale besprekingen geven ruimte voor reflectie.”

De Zomeracademie is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Zij kunnen een of meerdere weken deelnemen. Het is mogelijk technieken te combineren, bijvoorbeeld twee dagen boetseren en drie dagen beeldhouwen. Bij het schilderen kan gekozen worden uit olieverf, acryl, aquarel en ecoline. Door samenwerking met het Volwassenenfonds en het Participatiefonds is de Zomeracademie volgens Spijker ook bereikbaar voor mensen met een smallere beurs.

Brons
Docent Jeroen Spijker exposeert zijn eigen werk in galeries en musea. Hij is gespecialiseerd in mensfiguren in brons. Het afgelopen jaar exposeerde hij in Museum De Lakenhal met ‘het kleinste kunstwerk ter wereld’. Het is een microstandbeeld van Rembrandt dat hij realiseerde in samenwerking met natuurkundigen en scheikundigen van de Universiteit Leiden. Spijker heeft meer dan twintig jaar leservaring in de beeldende kunstvakken. In het atelier op Haagweg 4 in Leiden organiseert hij avondcursussen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×