bakkerij kooiplein
De tweedekanswinkel opent in dit pand aan het Kooiplein. (Foto: Floortje Hoogkamer)

Bakkerij Van Maanen opent 1 juli tweedekanswinkel Kooiplein

Op de Philipsbrugstraat naast het Kooiplein in Leiden opent Bakkerij Van Maanen op 1 juli de deuren van een tweedekanswinkel, waar producten die overblijven een tweede kans krijgen. Kopers krijgen korting op de oorspronkelijke verkoopprijs.

Op deze manier wil de bakkersketen verspilling tegengaan en aandacht creëren voor duurzaamheid. De overgebleven broden en patisserie komen uit de Van Maanen bakkerijen in Leiden en Leiderdorp.

Na een succesvol half jaar bij de eerste tweedekanswinkel in Katwijk, had de bakkersketen al enige tijd het voornemen om een tweede winkel te openen. Voor Van Maanen is het geen verdienmodel waar ze van binnenlopen, de tweedekanswinkels zijn vooral opgezet in het kader van duurzaamheid, zegt Johan van Maanen. Ook wil Van Maanen door middel van deze winkel betekenisvol zijn voor de buurt.

Het pand aan het Kooiplein was voorheen van bakkerij Tijsterman, maar door de overname vorig jaar mei heeft Bakkerij Van Maanen deze panden in bezit. Na ruim een jaar leegstand wordt de winkel 1 juli omgedoopt tot Bakker Van Maanen Tweedekans.

Johan van Maanen in gesprek met Floortje Hoogkamer over de tweedekanswinkel aan het Kooiplein.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×