De vereniging wil graag twee padelbanen bouwen op het terrein. (Foto: Emile van Aelst)

Geen vergunning voor padelbaan tennisvereniging Oegstgeest

Als het aan de gemeente Oegstgeest ligt, komen er geen padelbanen bij de Oegstgeester Lawn Tennis Club. De tennisvereniging wil graag twee banen bouwen, maar krijgt hier nu nog geen vergunning voor. Padel, een sport waarbij de bal ook via de muren naar de tegenstander wordt gespeeld, zorgt vanwege het kaatsen voor geluidsoverlast. De banen mogen daarom niet te dicht bij huizen gebouwd worden. Dit is een probleem voor de tennisvereniging, want op de beoogde plek komt het te dicht bij bebouwing.

De gemeenteraad ziet, in tegenstelling tot het college van burgemeester en wethouders, wel ruimte voor maatwerk. Tijdens de vergadering op dinsdagavond lieten meerdere partijen zien dat zij openstaan voor een uitzondering. De geluidsoverlast valt, in vergelijking met het al bestaande geluid van de tennisbanen, relatief mee met een toename van een enkele decibel. Het probleem is wel dat de huidige tennisbanen eigenlijk al boven de limiet voor geluidsoverlast liggen.

Ook komen de banen aan de kant van de Abtspoelweg. Een aantal raadsleden geeft aan dat deze drukke weg ook voor geluidsoverlast zorgt en dat het geluid van de padelbanen daarbij in vergelijking niet veel toevoegt. Andere raadsleden brengen daar wel tegenin dat geluid ophopend werkt en dat een toevoeging van deze banen ook kan zorgen voor nog meer geluidsoverlast.

Op het moment staat het collegebesluit nog, maar de kans bestaat dat partijen met een motie komen om de bouw van de padelbanen toch mogelijk te maken. Dit moet blijken bij de gemeenteraadsvergadering op 22 juni. Maar tot die tijd staat het besluit van de gemeente en moeten de inwoners van Oegstgeest nog even wachten om te padellen.

Sleutelstadverslaggever Maxime Kok sprak met wethouder Elfred Bus over de padelbaan.

Oegstgeest Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×