Diego Ouwerkerk in gesprek met Robbert Susan en Patrick Heijmans. (Foto: Diego Ouwerkerk)

Leidenaren vieren weer feest bij kampioen vv Katwijk

Voetbalvereniging Katwijk heeft na een knotsgekke ontknoping voor het tweede jaar op rij de titel op het hoogste amateurniveau in de wacht gesleept. Daardoor prijken er komend seizoen op het shirt maar liefst zeven sterren. Leidenaren Patrick Heijmans (assistent-trainer) en Robbert Susan (aanvoerder) zijn onderdeel van de historische prestatie in de Tweede Divisie.

Sport071-presentator Diego Ouwerkerk maakte van de gelegenheid gebruik om met de twee Leidenaren over hun Katwijkse succes te praten. “Man, wat een krankzinnig slot van de competitie”, vertelt aanvoerder Susan. Tijdens de spannende laatste speelronde kon het kampioenschap nog naar meerdere clubs. “Wat een sensationele prestatie hebben we met dit team neergezet.”

Heijmans is al jaren een bekend gezicht bij vv Katwijk en heeft als assistent-trainer opnieuw zijn waarde bewezen. Hij wist samen met de rest van de staf het beste in de spelers naar boven te halen en was constant bezig om het team te verbeteren. “Als je ziet hoeveel inzet en karakter deze gasten hebben getoond gedurende het seizoen, kunnen we concluderen dat wij aan het eind van de competitie de terechte nummer één van de divisie zijn geworden.”

Publiek
Volgens Susan was het niet alleen de uitstekende teamprestatie die de Katwijkers het kampioenschap bezorgde, maar ook het publiek had een belangrijke rol. “Het publiek heeft ons ook toen het even niet liep gesteund en hebben dus een belangrijke bijdrage geleverd aan dit succes.”

Met de titel op zak wacht er volgend seizoen een nieuwe uitdaging: drie keer achtereen de beste worden in de Tweede Divisie. Heijmans: “We gaan altijd voor het hoogst haalbare, niks is onmogelijk. We zijn daarom hard bezig om het team voor volgend jaar vorm te geven. Laten we eerst nog even nagenieten, want over drie á vier weken start de voorbereiding alweer.” En dat seizoen begint dan mét speler Susan, die er nog een jaartje aan vastplakt. “Dit wordt wel mijn laatste kunstje, nog één jaar vlammen. Ik kijk er heel erg naar uit om nog een keer alles te geven.”

Kampioensspecial vv Katwijk: Diego Ouwerkerk blikt samen met Robbert Susan en Patrick Heijmans terug op het historische succes van de club .

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×