Stan van den Elzen in de aanval voor ZZ Leiden. (Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden naar finale BNXT: derde hoofdprijs in zicht

De Leidse basketballers kunnen dit seizoen geschiedenis schrijven en drie hoofdprijzen pakken. De nationale titel en de beker zijn al binnen en woensdag 7 juni werd een plek in de derde finale veiliggesteld. Ook in de eigen Vijf Meihal won ZZ Leiden gedecideerd van Spirou Basket uit Charleroi met 71-58.

Het was geen fraaie wedstrijd met veel scores en mooie hoogstandjes, maar ZZ Leiden kwam op geen enkel moment serieus in gevaar. Deels ook door het voordeel van 19 punten die de uitwedstrijd op maandag al had opgeleverd. Charleroi kwam wel een paar keer langszij, maar wist de voorsprong dan niet uit te breiden.

Grimmig
Na de rust werd het af en toe wat grimmig en kwam het bijna tot een schermutseling op het veld. Maar dat werd in de kiem gesmoord, en zowel aan Leidse kant als bij de Belgische ploeg werd er een onsportieve fout geïncasseerd. Het voorval zette ZZ Leiden wel aan tot actie. Lucas Kruithof ging voorop in de strijd en probeerde continu de bal al in een vroeg stadium te onderscheppen. Niet alles leverde direct punten op voor zijn team, maar Charleroi kwam niet meer onder de druk van Leiden uit.

Martin Hoekstra in gesprek met topscoorder Luuk van Bree over winst tegen Charleroi en vooruitblik naar finalereeks tegen Oostende.

Luuk van Bree was topscoorder aan Leidse zijde met 13 punten. David Collins sloot af met 12 punten en Stan van den Elzen tekende voor 10 punten. Thomas Rutherford scoorde slechts 9 punten, maar pakte wel 13 rebounds.

Zondag
Door deze overwinning staat Zorg en Zekerheid Leiden voor het tweede seizoen op rij in de finale van de BNXT play-offs. Tegenstander is Filou Oostende, dat vrijdag de eerste wedstrijd thuis speelt. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het dan zondag om 15.00 uur in de Vijf Meihal op tegen de kampioen van België.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×