Burgemeester en kinderen uit Zoeterwoude maken eerste bommetje in buitenzwembad (Foto: Robbert Beurse)

Buitenzwembadseizoen officieel geopend

Baantjes trekken, van de duikplank springen en onderwaterkoprollen maken. Het kan ook deze zomer weer in het buitenzwembad Haasbroek in Zoeterwoude. Burgemeester Fred van Trigt opende het zwemseizoen op ludieke wijze. Vorig jaar nam hij de eerste duik in het buitenbad. Dit jaar riep hij alle aanwezige kinderen op om samen met hem een ‘bommetje’ te maken.

Er heerst een vrolijke sfeer bij het zwembad in Zoeterwoude-Dorp. “Ik heb net een bommetje gemaakt met de burgemeester!”, vertelt een jonge zwemmer. Hoewel het water nog moet opwarmen, waagden de eerste gasten al een plons. “Bij een openluchtzwembad is het altijd wel even doorkomen, maar als je er eenmaal inzit is het heerlijk,” zei de burgemeester.

Dat zwembad Haasbroek belangrijk is voor de Zoeterwoudenaren weet de burgemeester maar al te goed: “Vorig jaar liep ik hier ook rond. toen kreeg ik de vraag van een man die aan het zwemmen was, of ik wist wat de belangrijkste taak is van de burgemeester van Zoeterwoude. Het antwoord luidde: “het zwembad behouden.”

Volgens de weersverwachtingen stijgt de temperatuur komende weekend tot rond de 30 graden. Perfect weer dus om even af te koelen in een buitenzwembad.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×