De Golden Earring tijdens een fanclubdag in Zoeterwoude. (Foto: Familie van der Geest)

Crowdfunding afscheidsconcert van fans voor Golden Earring succesvol

De Golden Earring heeft nooit de gelegenheid gehad om een afscheidsconcert te geven voor hun fans. De Leidse documentairemaker Yaël Vinckx vindt dat de immens populaire rockband een beter afscheid verdient. Daarom organiseerde zij een crowdfundingsactie met als doel een afscheidsconcert van de fans voor de Golden Earring: De Earring en ik. Het bedrag van 30.000 euro dat nodig is om het project te realiseren is deze week behaald.

Door de ziekte ALS van oprichter en gitarist George Kooymans en de coronapandemie kon de band geen afscheid nemen van het publiek. Vinckx besloot daarom dit project te starten. Duizend muzikanten zullen in Ahoy gezamenlijk vier nummers van de Earring spelen om de leden van de band zo de eer te geven die zij verdienen. Daarnaast volgt de documentairemaker vijf fans die op de een of andere manier verbonden zijn met de Earring, in aanloop naar het concert.

Nu het geld binnen is en het selectieproces van supportacts in volle gang, gaat de kaartverkoop half juni van start. Het concert vindt plaats in Ahoy op 18 oktober 2023. Het geld dat overblijft gaat naar Stichting ALS Nederland.

Cultuur


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×