Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.
“Tot laat in de avond buiten tafelen met kaarslicht, lekker eten en goed gezelschap is een van mijn favoriete bezigheden tijdens de zomer. De salade met granaatappel en dadels is een van de salades die ik vaker maak. Ik heb dit recept van mijn huisgenoot gekregen en ik ben haar erg dankbaar. Het is makkelijk te bereiden en een hit tijdens elk diner.”
Ingrediënten
400 gram gewassen spinazie
100 gram geitenkaas (kan ook vervangen worden door feta)
1 granaatappel
2 pita’s
5 dadels (zonder pit)
25 gram pijnboompitten
1/2 ui in rode wijn azijn
Bereiding:
Snijd de halve ui in ringen en bak deze vervolgens in rode wijn azijn. Besprenkel de pita’s met sumak, chili en zout. Rooster de pita’s vervolgens op laag vuur tot dat ze knapperig zijn. Snijd vervolgens de pita’s in kleine stukken.
Bak de pijnboompitten totdat ze een goud/bruine kleur hebben.
Lepel de pitten uit de granaatappel. Bepaal zelf of je een hele of een halve granaatappel wil gebruiken.
Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een schaal en hussel de salade. De blokjes geitenkaas op het laatst toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
En zo heb je een heerlijke salade. Eet smakelijk!
Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder DierenSleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907