Maayke Tjin A-Lim wint de Gouden Spike dankzij een nieuw wedstrijdrecord op 100 meter horden, Noah Schutte wint NK 10 km. (Foto: Gerry van Bakel)

Noah Schutte wint NK 10 km op thuisbaan tijdens Gouden Spike

Het was al jaren een droom van de Leidse midden- en langafstandloper Noah Schutte om op de baan van zijn eigen club Leiden Atletiek de titel te halen op de 10 km. “Ik had deze al heel lang op mijn lijstje staan”, zegt Schutte direct na zijn race. “Heel blij dat het bij de 52e editie van de Gouden Spike, ondanks de warmte eindelijk gelukt is.”

Het leverde Schutte niet de felbegeerde gouden schoen op, die ging dit jaar naar hordenloopster Maayke Tjin A-Lim van AV Zaanland. Haar 13:00 was een verbetering van het Gouden Spikerecord dat op naam stond van de Nederlandse topatlete Nadine Visser. Tjin A Lin was superblij met haar tijd, een persoonlijk record, de winst en als kers op de taart de Gouden Spike. “Ik wil naar het NK en ook het WK. Maar daarvoor moet nog heel wat gebeuren.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Maayke Tjin A-Lim over haar race en het winnen van de Gouden Spike.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Noah Schutte winnaar van NK 10 km.

Naaste concurrent voor de Gouden Spike was de 800 meterloper Niels Laros (Scorpio). De achttienjarige Laros kwam als eerste over de streep in een dik persoonlijk record en liet de naaste concurrentie ver achter zich. Zijn tijd was net geen Nederlands record in zijn leeftijdsklasse, maar Laros liep wel de limiet voor het EK onder 20 jaar dat in augustus wordt gehouden. Ioann Lobles werd tweede, William Knol derde en Oscar de Keijser van Leiden Atletiek greep net naast de medailles.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Niels Laros die de 800 meter won en kanshebber was voor de Gouden Spike.

Er was ook nog zilver voor een andere atleet van Leiden Atletiek, Joas van Hellemondt op de 110 meter horden. Hij liep al eerder de limiet voor het EJK en liet in Leiden zien dat het geen toevalstreffer was. In Lisse liep hij in mei met wat meewind 13:55. Bij de Gouden Spike was er iets tegenwind en kwam Van Hellemondt tot 13:75. Winnaar werd Jamie Sesay, die vierhonderdsten sneller was. “Ik ga hem later dit jaar proberen te verslaan, tijdens het NK en en EJK”, zegt Van Hellemondt. Derde in de race werd Milan Mesie op gepaste afstand.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Joas van Hellemondt die vormbehoud toonde en weer de limiet liep op de 110 meter horden voor EJK.

Bij de mannen op de 10 km ging de winst in de wedstrijd naar de Portugese atleet Samuel Barata (28:38,09) die natuurlijk niet meedeed voor het nationale kampioenschap. Die titel ging dus naar Noah Schutte in een tijd van 28:49,58 en daarachter Bas van Hooren en Filmon Tesfu.

Ook de vrouwen liepen voor de nationale titel op de 10 km. Silke Jonkman (Groningen Atletiek) veroverde de titel voor Jennifer Gulikers en de verrassende Lisan Duijvestijn die in de slotronde het brons wist te winnen. De winnende tijd was 34:10,17.

Volg de link voor meer uitslagen van atleten Leiden Atletiek.

Leiden Sport Gouden Spike


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×