Para-atlete Fleur Jong wint Gouden Spike met wereldrecord

De vijftigste editie van de Gouden Spike is gewonnen door Fleur Jong. De para-atlete zette de beste prestatie van de dag neer door in haar categorie het wereldrecord verspringen te verbreken.

Jong sprong een afstand van 6.09 meter. Ze brak daarbij haar eigen wereldrecord in de T62-klasse (twee beenprotheses). Dat stond op  6.06 meter en noteerde ze vorige week bij de Europese Kampioenschappen in het Poolse Bydgoszcz. “Vandaag waren perfecte omstandigheden voor een mooie sprong”, vond de winnares. “Niet te warm, weinig wind, een mooie dag om ver te springen.” Jong is ook de wereldrecordhoudster op de 100 meter in haar klasse.

Geen publiek
De Gouden Spike mocht dit jaar vanwege corona, naast acht andere atletiekwedstrijden, als een zogeheten ‘Uitzondering Topsport’-evenement plaatsvinden. Dat betekent dat de wedstrijd aan strenge eisen moest voldoen: een maximum aantal van 250 deelnemers, voor elk onderdeel de mogelijkheid van kwalificatie voor grotere toernooien als de Olympische Spelen en een verplichte sneltest voor alle aanwezigen. Ook mocht er geen publiek aanwezig zijn. Via online streams was de wedstrijd wel live te volgen.

 

Leiden Sport Gouden Spike


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×