Gideon Roggeveen in gesprek met Hans Rasch. (Foto: Sleutelstad)

Eerste muurgedicht in Voorschoten op gevel Vlietwijk

Als het aan de werkgroep ligt die daar vorig jaar voor is opgericht, krijgt Voorschoten in navolging van Leiden haar eigen muurgedichten. Aanjager van de werkgroep is Hans Rasch. Hij vertelde in het Sleutelstadprogramma Cultuur071 over de plannen die de werkgroep voor Voorschoten heeft.

“We zijn natuurlijk een dorp en dat heeft niet zoveel blinde gevels. Dus daar is het meer zoeken. We zijn nu bezig gedichten te selecteren, plekken te selecteren en een route te maken. Het eerste gedicht wordt, als het lukt, deze maand en anders volgende maand onthuld op de gevel van een woonzorgcomplex aan de Einsteinlaan in Voorschoten.”

Rasch sprak in Cultuur071 met Gideon Roggeveen en Raimond Reijmers over drie verschillende projecten waar hij zich momenteel voor inzet. Naast de muurgedichten in Voorschoten is hij ook voorzitter van Museum Voorschoten waar sinds 7 juni de zomertentoonstelling ‘Het verhaal van Voorschoten’ te zien is. Ook is hij initiator van de fotowedstrijd met bijbehorende expositie in het Bio Science Park in Leiden. De winnaar van die wedstrijd wordt 22 juni bekendgemaakt.

Bekijk hier het interview met Hans Rasch in Cultuur071.

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×