De scholieren kregen de kans om zelf een item te maken. (Video: Floortje Hoogkamer)

Net als RUDO: scholieren gaan met camera de markt op

Naar voorbeeld van tv programma RUDO! zijn leerlingen van het Da Vinci College Kagerstraat woensdag de markt op gegaan. Gewapend met een camera en microfoon leerden ze hoe ze een dergelijk item kunnen maken. Het project werd georganiseerd door Sleutelstad en vormt onderdeel van Technolab.

Woensdag kregen de leerlingen op de redactie van Sleutelstad les in het filmen en monteren van een voxpop. Dat zijn opgenomen meningen van mensen op straat. In groepjes mochten de leerlingen op de markt van Leiden vragen stellen aan de voorbijgangers en hier een video van maken.

Met het project talent & toekomst geeft Technolab leerlingen de mogelijkheid om verschillende sectoren te verkennen en te ontdekken wat voor toekomstige carrière ze ambiëren. Ook worden de leerlingen zo in staat gesteld om een bewustere profiel- en studiekeuze te maken en hen voor te bereiden op de toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Een van die sectoren is de wereld van digitale media, hiervoor mocht een groep leerlingen een nieuwsitem maken voor Sleutelstad.

De resultaten van het vijf weken durende Loopbaanoriëntatieproject zijn gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst. Vertegenwoordigers van Sleutelstad, lokale bedrijven en onderwijsinstellingen waren aanwezig om de prestaties van de leerlingen te vieren en de video’s te bekijken.

Het eindresultaat van een van de groepjes is hierboven te zien.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×