(Video: Idse Bos)

Wethouders openen ecologische Leidse Kweektuin

De Leidse wethouders Yvonne van Delft en Ashley North hebben aan de Nachtegaallaan in Leiden samen met DZB Leiden en Samen aan de Slag een kweektuin geopend. Daar worden op ecologische wijze plantjes gekweekt die de gemeente nodig heeft in de stad. Op deze manier hoeven deze plantjes niet meer ingekocht te worden en kunnen ze op Leidse bodem bij de DZB gekweekt worden.

Samen aan de slag is een initiatief vanuit de gemeente Leiden om inwoners de kans te bieden hun omgeving te vergroenen. Leidenaren kunnen zich hiervoor aanmelden en de gemeente levert dan de plantjes. “Het is mooi dat de plantjes die we daarvoor nodig hebben, nu intern gekweekt kunnen worden”, zegt wethouder North. “Met de plantjes kunnen geveltuintjes en boomspiegels gevuld worden met groen. Dat draagt bij aan de vergroening van de stad, het verkoelen van de omgeving en het ecosysteem in de wijken.”

Ook wethouder Van Delft is blij met de kweektuin. “Eerder werd dit stuk grond al gebruikt voor de kweek van plantjes voor de plantsoenendienst.” Van Delft is blij dat via DZB Leiden mensen via dit project kunnen re-integreren op de arbeidsmarkt.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×