(Video's en foto's: Raimond Reijmers en Roeland van Wely)

Opvallende exposities van kunstenaars Baas en Roeters bij Voorlinden

In Museum Voorlinden heeft Maarten Baas een digitale waterval en is Rogier Roeters kleurrijk, gevoelig en kwetsbaar. De twee hebben in Voorlinden beiden een solotentoonstelling,  gelijktijdig met de grote overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse schilder Alex Katz. Baas toont in Wassenaar variatie, Roeters krachtige emoties.

De tentoonstelling van Baas heeft als titel ‘It’s about time’ meegekregen. Te zien zijn fascinerende klokken uit zijn Real Time-serie, de intrigerende beeldinstallatie ‘I think, therefore I was’, en de digitale waterval ‘Second Nature’. Bovendien heeft Baas speciaal voor deze tentoonstelling een stap gezet in zijn Clay-serie met ‘The Empty Chair’, een bijzondere installatie die tot aan de hemel reikt.

Klokken, installaties en trappen naar de hemel kenmerken het werk van Baas.

Rogier Roeters uit zijn emoties met een verbazingwekkende snelheid op papier. Hij weet een palet aan universele gevoelens feilloos weer te geven in zijn tekeningen, variërend van gevoelig tot absurd. Voor het eerst wordt zijn werk tentoongesteld in Museum Voorlinden in Wassenaar. Daar hangen nu zo’n 2.500 tekeningen van hem op A4-formaat.

Het werk van Rogier Roeters wordt duizelingwekkend snel gemaakt.

Roeters begint ’s ochtends vroeg met werken en gaat dan door tot zes uur. Soms produceert hij wel dertig tot veertig tekeningen per uur. “Zodra ik in mijn studie ben, kan ik een sluis open trekken”, vertelt Roeters. “Mijn werk is populair onder jongeren omdat veel jongeren zich in het werk kunnen vinden.”

Het werk van Baas en Roeters is in Museum Voorlinden te zien tot en met 24 september. Het werk van Katz is te zien tot en met 1 oktober.

Cultuur Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×