De petitie pleit voor meer vegetarisch en vegan aanbod in de kantines. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Studenten vragen om beter eten in universiteitskantines

Beter en goedkoper eten in de kantines van de Leidse universiteitsgebouwen Huygens en Snellius. Dat is de inzet van een online petitie die studenten zijn gestart. Inmiddels hebben 187 mensen de petitie ondertekend.

“De kantines van Huygens en Snellius zijn ronduit slecht. Het eten is duur en er zijn nauwelijks tot geen vegetarische of vegan opties, het gezonde eten ziet er slecht uit en gewoonlijk worden alleen de ongezonde producten bijgevuld”, schrijft initiatiefnemer Melvin Alken in een Engelstalige inleiding bij de petitie. De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is bewoonster van de gebouwen.

Alken, student-assistent, vertelt dat sommige mensen misselijk werden na het eten van salade die over de houdbaarheidsdatum was. Gebruik niet langer kant-en-klare soeppoeders, zo adviseert hij. Ook pleit hij voor het aannemen van een kok die de kwaliteit van het eten kan verbeteren terwijl de prijs laag blijft. Ook zou hij verruiming van de openingstijden van de kantines verwelkomen, met de mogelijkheid om in de kantine de avondmaaltijd te gebruiken.

“Gezond, betaalbaar en goed voedsel is wezenlijk voor een goede werk- en studie-omgeving. Dat helpt de ontwikkeling van je hersenen en houdt de mensen gelukkig en gezond”, aldus Alken.

Leiden Onderwijs Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×