(Foto: Julie Dalhuizen)

Privétuinen te bezoeken tijdens 'Open Tuinen Weekend'

Wandelen door privétuinen, zien welke bloemen- en plantencombinaties er zijn en andere tuinliefhebbers ontmoeten. Dat zijn zomaar wat ingrediënten van het ‘Open Tuinen Weekend’ dat komende zaterdag en zondag plaatsvindt. Eigenaren van privétuinen stellen hun tuin dan open voor het publiek.

De Leidse afdeling van de vereniging Groei & Bloei organiseert het evenement dit jaar ook weer in de Leidse regio. Tuinliefhebbers kunnen door verschillende tuinen wandelen. Een prachtige tuin in het centrum van Leiden met een 200 jaar oude beuk bijvoorbeeld, waarbij de tuin opnieuw is aangelegd met behoud van de oude structuren. Ook een tuin met een stuk of 30 beelden en sculpturen en verschillende moestuinen zijn opengesteld.

In Voorschoten is een bijzondere klimaatbestendige tuin met een wadi te bezoeken. Andere open tuinen zijn in Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Warmond en Zoeterwoude-dorp.

Tijdens het weekend vertellen eigenaren over hun eigen tuin. Wat ze uniek maakt en karakter geeft. Een goede gelegenheid om tips en tricks uit te wisselen met andere tuinliefhebbers en  om inspiratie op te doen tijdens een wandeling door origineel ontworpen tuinen.

Een overzicht van alle deelnemende tuinen staat op Leiden Groei & Bloei.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×