(Video: Idse Bos)

Feestelijke afsluiting Avond Driedaagse Zoeterwoude

Waar veel gemeenten vier avonden achter elkaar jong en oud stimuleren om een wandeling te maken, gebeurt dit in Zoeterwoude al jaren op drie avonden. De Avond Driedaagse Zoeterwoude (A3Z) werd ook dit jaar weer muzikaal afgesloten. Jong K&G gaf een spetterend optreden op het veld van Voetbalvereniging SJZ. Daar waren drie dagen lang de start en finish.

Met de A3Z lopen veel leerlingen van basisschool Het Avontuur mee, samen met ouders, vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast is er altijd een grote groep deelnemers van Gemiva Swetterhage die fanatiek meeloopt met het wandelevenement. De woon- en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking is gelegen op enkele honderden meters van de start- en finishplek van de loop.

Alle deelnemers kregen na drie dagen telkens drie of vijf kilometer gewandeld te hebben een medaille. Ook konden ze genieten van een drankje in de zon en was er een loterij, georganiseerd door de sportvereniging.

Volgens Wil Arts, hoofd van verkeersveiligheid en EHBO, is het sportieve evenement ondanks de hoge temperatuur uitstekend verlopen. “Op een enkeling die een pleister nodig had en wat blaren na, is iedereen heelhuids door de drie dagen heen gekomen.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×