Plastic Soup Surfer Merijn Tinga verlaat de haven van Oslo. (Foto: Esther Leystra)

Windsurfexpeditie Plastic Soup Surfer Merijn Tinga van start

Leidenaar Merijn Tinga is begonnen aan wat hij onlangs in een interview met Sleutelstad de zwaarste expeditie tot nu toe noemde. Een surftocht van Oslo naar London. Net als bij eerdere projecten is ook hier het doel van de Plastic Soup Surfer het laten invoeren van statiegeld. Dit keer in het Verenigd Koninkrijk. Zaterdag stapte hij in de haven van Oslo op zijn plank. Op weg naar Londen.

“Nu begint de expeditie echt”, meldt Tinga via zijn account op Instagram waar iedereen zijn nieuwste project op de voet kan volgen. “Gek idee dat ik de komende dertig dagen op het water zal zijn. Maar wat een mooie en zonnige start. Met hopelijk straks wel wat meer wind.”

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga vraagt met zijn 1.800 kilometer lange tocht over open zee aandacht voor een beter statiegeldsysteem in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Tinga verwacht zo’n vier weken nodig te hebben voor de oversteek naar Londen. Daar moet hij op 19 juli zijn. “Dan staat de Britse minister van Milieu Rebecca Pow me daar op te wachten.”

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×