De openingsceremonie. (Foto: Gerry van Bakel)

'Winkel van Gemiva biedt het Singelpark echt iets extra'

De winkel van Gemiva biedt het Singelpark en de bewoners van de Meelfabriek echt iets extra, zei burgemeester Henri Lenferink bij de opening van de nieuwe cadeauwinkel van Gemiva. De burgemeester prees ook de inzet van Ab van der Wiel, directeur van de Meelfabriek. Ab maakte de komst van Gemiva in de Meelfabriek mede mogelijk door geen commerciële huurprijs te vragen.

Gemiva is een stichting voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking, die niet op eigen kracht zelfstandig kunnen meedoen in de samenleving. In de cadeauwinkel in het Riffellokaal van de Meelfabriek worden cliënten begeleid en spullen verkocht van Leidse ondernemers en van andere Gemiva-werklocaties. Denk aan kaarsen, kaarten en kandelaars. In de podcastserie Joëlle en Eveline in de Meelfabriek vertellen twee medewerkers met een beperking over de locatie.

Artikel loopt door onder de audio

Reacties bij de opening van de nieuwe cadeauwinkel van Gemiva bij de Meelfabriek

“We staan voor inclusie”, vertelt Mylou van Gemiva. “Leuk om iedereen te kunnen laten zien wat we hier doen. Zorgen dat we iedereen kunnen laten meedoen in de maatschappij.” “Super leuk en gezellig dat de burgemeester is langsgekomen bij de winkel”, vult Eveline aan. “Ik werk in de winkel. Dat ziet er mooi uit met kaarsen en servies. Het gaat hier op een hele leuke manier. Mensen zijn altijd welkom bij ons.” De cadeauwinkel van Gemiva bevindt zich in de Meelfabriek, Maalderijstraat 2 Leiden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×