De crisisnoodopvanglocatie in Leiderdorp blijft langer open. (Foto: Chris de Waard)

Gemeente Leiderdorp verlengt crisisnoodopvang in Power City Church

De gemeente Leiderdorp verlengt de crisisnoodopvang in de Power City Church. De gemeenteraad heeft maandagavond tijdens een extra raadsvergadering ingestemd met dat voorstel van het college. De verlenging duurt in elk geval tot 1 januari 2025 en kan eventueel nog verder opgerekt worden tot uiterlijk 1 juli 2025. Vanwege de omvang van het aantal asielzoekers in Nederland en een dreigend tekort aan opvangplekken heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de gemeente verzocht om de opvanglocatie langer open te houden.

Sinds oktober 2022 worden in de Power City Church ongeveer honderd asielzoekers opgevangen, dat zal tot 2025 ook zo blijven. In januari werd de opvangperiode al eens verlengd tot juli 2023. Ook nu stemden alle partijen in de gemeenteraad unaniem voor een verlenging van de crisisnoodopvang. ”We zien het echt als een belangrijke bijdrage die wij als Leiderdorp leveren in zo’n precaire situatie”, aldus D66-fractievoorzitter Prachee van Brandenburg.

Burgemeester Driessen is heel blij met de steun en het vertrouwen van zowel raad als inwoners bij de opvang van vluchtelingen in het dorp.

Volgens de gemeente worden de afspraken en huisregels op de locatie goed nageleefd en functioneert de opvang naar tevredenheid. Door de locatie tot 2025 open te houden, wil Leiderdorp bijdragen aan de landelijke opgave. Burgemeester Laila Driessen: ”We willen heel graag meewerken, maar we moeten het wel op de schaal van Leiderdorp kunnen behappen. Met veel draagvlak in het dorp. Ik ben heel trots op mijn gemeenteraad en de bevolking, dat we zo’n mooie bijdrage kunnen leveren aan dit grote probleem.”

Volgens het college zal de verlenging het bouwplan voor de locatie niet vertragen. ”Het uitgangspunt blijft wel dat het pand gewoon op tijd ontwikkeld gaat worden”, vertelde wethouder Bob Vastenhoud tijdens de raadsvergadering.

Inloopbijeenkomst
De gemeente organiseert op 27 juni tussen 18.15 en 19.30 uur een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis. Iedereen met vragen of opmerkingen over de crisisnoodopvang is daar welkom. Je kunt je hiervoor tot 26 juni aanmelden door een email te sturen naar info@leiderdorp.nl.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×