Eerste editie van het werkcafé is in LEVEL. (Video: Idse Bos)

Werkcafé Leidse regio officieel van start

Leiden organiseert vanaf 20 juni wekelijks een ‘werkcafé’. Dat is bedoeld voor mensen die aan het werk willen en daarbij een beetje hulp kunnen gebruiken. Elke dinsdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur is iedereen welkom voor vrijblijvend en kosteloos advies. Vandaag was de kick-off, en één werkzoekende viel gelijk met de neus in de boter.

De inloopochtend is in volle gang. Langzaam druppelen er steeds meer mensen binnen om werkadvies te krijgen. Na een klein uur is de eerste match gemaakt: “Vanmorgen kwam iemand op gesprek die werk zoekt als taxichauffeur, en laat ik nou vijf bedrijven kennen die staan te springen om mensen in dienst te nemen”, vertelt adviseur dienstverlening Nico Vermeer. “Er zijn enorme tekorten op de arbeidsmarkt en genoeg mensen die willen werken maar niet altijd weten waar ze moeten beginnen.”

Hulpvragen
Er komen verschillende hulpvragen. Van starters die net zijn afgestudeerd en nog moeten ontdekken wat bij hun past en van mensen die wel al aan het werk zijn maar voelen dat de huidige baan niet bij hun past. “Mensen met een uitkering krijgen vaak al hulp van de gemeente of van het UWV, maar er is ook een hele grote groep mensen die dat niet krijgt. Met het werkcafé bieden we ook hen nu hulp”, zegt projectleider Silvia van Wieringen.

Fysiek contact
“Tegenwoordig gaat alles online en mensen hebben soms toch ook behoefte aan fysiek contact. Vroeger had je het arbeidsbureau en daar gingen mensen naar toe met de vraag ‘ik wil werken'” stelt Vermeer. “Dit is eigenlijk ook een soort arbeidsbureau om mensen fysiek in contact te brengen met adviseurs en organisaties die kunnen helpen. Er zijn ook mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Voor hen is het nog lastiger om de arbeidsmarkt te verkennen. Bij het werkcafé worden zij daarbij ondersteund.”

Iedereen is vrij om zonder afspraak binnen te lopen bij het stadskantoor in Level aan de Bargelaan. “Wie hulp wil, kan het hier krijgen”, aldus Van Wieringen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio Zoeterwoude Werkcafé


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×