Wethouder Spijker gooit een basketballetje mee in het Huigpark. (Foto's: Chris de Waard)

Bijna dertigduizend euro voor sportieve plannen toegekend in laatste subsidieronde

Om meer mensen te laten bewegen en sporten krijgen verschillende initiatieven in de stad geld via de ‘Subsi-dieregeling Sportstimulering’. Met het overhandigen van het adviesrapport over de nieuwste toekenningen werd woensdag de laatste subsidieronde afgerond. Er werden negen aanvragen gedaan. Drie daarvan zijn gehonoreerd. Ze krijgen in totaal ruim 28.000 euro subsidie.

Het geld gaat naar ren- en tourvereniging Swift die een racetandem aanschaft zodat mensen met een visuele beperking ook mee kunnen doen. Ook kunstschaatsvereniging Rijnland valt in de prijzen. Daar worden 120 paar kunstschaatsen aangeschaft voor beginnende kunstschaatsers om zo de deelname van een jonge groep schaatsers te vergroten.

Incluzio gaat een zaalvoetbalcompetitie opzetten voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar oud. In Leiden bestaat momenteel alleen een zaalvoetbalcompetitie voor de doelgroep 18+. Door ook de jongere doelgroep zaalvoetbal in competitieverband aan te bieden, verwacht Incluzio dat deze jongeren makkelijker de overstap maken naar de zaalvoetbalcompetitie bij een vereniging.

Sportwethouder Fleur Spijker en Tim van der Meer van de Commissie Sportstimulering over het advies voor het toekennen van subsidies.

Einde
In totaal is deze ronde 28.064 euro vanuit de regeling Sportstimulering toegekend. Die regeling stopt na dit jaar, maar er is nog geld over uit eerdere rondes. Hoe dat ingezet gaat worden, is nog niet duidelijk, maar het blijft wel beschikbaar voor sportstimulering.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×