Ondanks het nieuwe Sportcomplex 1574 kunnen niet alle clubs terecht op de uren die ze graag willen. (Foto: Chris de Waard)

Wethouder bereid tot onderzoek naar extra sporthal

Badmintonvereniging BC Leiden viert dit jaar het 50-jarig bestaan in mineur. “De club heeft geen reden voor een feest”, zegt voorzitter Jan Regelmeijer. De club heeft in het nieuwe Sportcomplex 1574 namelijk niet alle uren toegewezen gekregen die waren aangevraagd. Met name op maandagavond ontstaat daardoor een probleem. “En mensen zomaar naar een andere avond zetten dat kan vaak niet. Dan kom je in de knel met de ‘familie-cao’.

Regelmeijer sprak dinsdagavond in bij de Leidse raadscommissie Onderwijs en Samenleving en hoopt dat er alsnog iets geregeld kan worden. Of dat lukt is nog maar de vraag. Wethouder Spijker gaat er nog wel met de club over in gesprek, maar met de gevonden en aangeboden alternatieven kan Regelmeijer niet uit de voeten. “Veel van ons kader traint op de vrijdagavond en als we dan op diezelfde dag plek krijgen op een andere locatie dan lukt het met de begeleiding niet. Mensen kunnen zich niet opsplitsen.”

Voorzitter Jan Regelmeijer van Badmintonclub Leiden over het tekort aan beschikbare uren in het nieuwe sportcomplex.

In de raad laait sowieso de discussie weer op over de hoeveelheid zaalruimte voor Leidse sporters. Eerder nam een raadsmeerderheid al een motie aan waarin wethouder Spijker wordt opgeroepen om te onderzoeken of de 3 Octoberhal niet toch kan blijven staan. Na de zomer komt ze met de uitslag naar de raad, maar nu al zegt ze dat dat een heel slecht idee is. Ook een voorstel van de PvdA om de Vijf Meihal nog wat langer in gebruik te houden, ziet Spijker helemaal niet zitten. “Dat zou maar heel kort kunnen en is dus geen oplossing. Dan staan die clubs hier over een half jaar weer.”

Wethouder Fleur Spijker over de benodigde hoeveelheid ruimte voor zaalsport in Leiden.

Extra sporthal
Wel zegde Spijker toe dat ze bereid is om te laten onderzoeken of er een extra sporthal bij moet komen in Leiden. Eerder is becijferd dat dat pas per 2023 zo is, omdat er de komende jaren flink wordt bijgebouwd in de stad en het aantal inwoners dus blijft stijgen. Nu wil ze dat onderzoek laten actualiseren. Als daaruit blijkt dat er eerder extra zaalruimte nodig is, kan de raad daarover in discussie.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×