Net als vorig jaar is de prijsuitreiking van de Peurbakkentocht bij de Zijlpoort. (Foto: Chris de Waard)

Leidse Lakenfeesten staan voor de deur

De zomer is begonnen en dat wordt vrijdag feestelijk ingeluid met de Lakenfeesten. Inclusief Peurbakkentocht, Singelpark Diner, drakenbootraces en Lakenfeesten Live op het water van het Rapenburg. Vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni is het een groot feest in de stad.

“Het festival heeft weer allerlei activiteiten op de agenda staan, dus voor ieder wat wils”, vertelt organisator Nilles Raken. Het driedaags stadsfestival wordt ook dit jaar traditiegetrouw afgetrapt met de Peurbakkentocht. “Maar je kunt dit weekend ook genieten van een biertje tijdens het bierfestival of van de spannende drakenbootraces op het water tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt.

Zaterdag is de eerste mogelijkheid om te genieten van het Singelpark Diner, waarbij mensen kunnen genieten van verschillende hapjes die worden aangeboden door de deelnemende restaurants. Wandel op je gemak de singelparkroute en pauzeer bij alle deelnemende restaurants. Er zijn drie rondes. Zaterdag lunch en diner en zondag nog een keer lunch. Zaterdagavond is er de mogelijkheid voor een nazit in de openlucht. In het ankerpark staan dan verschillende bars. Ook is er muziek.

Organisatoren Nilles Raken en Thijs Hemmes blikken in de uitzending vooruit op het komende weekend dat helemaal in het teken staat van Stadsfestival de Lakenfeesten.

Wie wil kan het goede doel een beetje extra steunen door een VIP-arrangement te kopen. Voor 125,00 euro ben je dan onder de pannen voor het Singelpark Diner inclusief hapjes en drankjes van 20.00 tot 24.00 uur in de VIP tent. De opbrengst van het hele evenement gaat naar Hospice Issoria. “Vorig jaar hebben wij 20.000 euro opgehaald, dat is erg bijzonder! Dus terwijl je geniet van hapjes en drankjes, draag je ook bij aan het goede doel”, vertelt voorzitter van het Singelpark Diner Thijs Hemmes.

De Lakenfeesten worden afgesloten met het Lakenfeesten Live op het Rapenburg met onder andere een optreden van zanger Claude.

Het volledige overzicht van evenementen en kaartverkoop staat op lakenfeesten.nl.

De Peurbakkentocht wordt vrijdagavond live uitgezonden op de tv-kanalen van zowel Sleutelstad, als Unity. Ook online is het evenement te zien via de websites van de samenwerkende omroepen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×