In de tent wordt tot laat doorgefeest. (Foto: Dorpsfeest Zoeterwoude)

Zoeterwoude is klaar voor het Dorpsfeest: 'Vier dagen feest in de tent'

De komende dagen staat niet alleen de Sleutelstad op zijn kop tijdens De Lakenfeesten, ook in buurgemeente Zoeterwoude wordt een flink feestje gegeven. Van donderdag tot en met zondag is Sportpark Haasbroek omgetoverd tot evenemententerrein waar het Dorpsfeest Zoeterwoude wordt gevierd.

In de dagen voorafgaand aan het feest helpen een flinke groep vrijwilligers en het Dorpsfeestbestuur mee om de gigantische feesttent met bijgebouwen op te bouwen op de sportvelden. “Het is altijd even hard werken, maar het wordt weer vier dagen feest in de tent”, belooft bestuurslid Jacintha Paardekooper.

Zoeterwoudenaren
Het Dorpsfeest is in principe bedoeld voor Zoeterwoudenaren. “Leiden heeft de Lakenfeesten, Stompwijk de Paardendagen, Koudekerk de Trekkertrek. Toen dachten wij twaalf jaar geleden: dat kunnen we in Zoeterwoude toch ook? En zo geschiedde”, legt Paardekooper uit. Uiteraard zijn bezoekers uit buurgemeenten ook welkom. “En Zoeterwoudenaren die inmiddels ver weg verhuisd zijn, maar speciaal voor het Dorpsfeest nog terug naar Zoeterwoude komen”, weet een van de vrijwilligers.

Frans Duijts
Het programma start donderdagavond traditioneel met een dorpsbingo. Daarna volgt een lijst aan activiteiten voor jong en oud. Hoogtepunt is voor velen dit jaar het optreden van volkszanger Frans Duijts dat vrijdagavond op de planning staat. Het volledige programma is te vinden op de website van het evenement.

Anders dan bij de wintereditie is de toegang tot de zomerse versie gratis. “Het is, mede dankzij de vele sponsoren, gelukt om het dit keer weer gratis te houden. Daar zijn we trots op”, zegt Paardekooper.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×