Directeur Jan Kroese van Praxis Leiderdorp overhandigde de sleutels woensdag aan voorzitter Frank Mittertreiner van de Voedselbank Leiden e.o. (Foto: Robbert van Cleef)

Voedselbank Leiden heeft nieuwe bezorgauto dankzij gift van grote bouwmarkt

Na jaren van trouwe dienst heeft de Voedselbank Leiden e.o. noodgedwongen afscheid moeten nemen van hun bezorgauto. En dan is er meteen een probleem, want veel budget voor een nieuwe auto is er niet bij de organisatie. Toch rijdt er vanaf woensdag een gloednieuwe bezorgauto van de voedselbank door de Leidse straten, dankzij de Praxis Megastore in Leiderdorp.

De bezorgauto werd voor de deur van de Praxis vestiging aan de Baanderij in Leiderdorp officieel overhandigd aan de voorzitter van de Voedselbank Frank Mittertreiner. “Hier zijn we echt heel erg blij mee”, zegt Mittertreiner. “Want niet al onze cliënten kunnen naar ons toekomen, omdat ze bijvoorbeeld niet meer zo mobiel zijn. En met een bezorgauto kunnen we ervoor zorgen dat ze hun voedsel thuis krijgen. Het gaat daarbij nu om zo’n zestig huishoudens.” Dat is een aantal dat nog kan toenemen, want het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank Leiden e.o. is het afgelopen jaar met veertig tot vijftig procent gestegen.

En dat de voedselbank steeds belangrijker wordt voor veel mensen, is ook de Praxis in Leiderdorp niet ontgaan. “Wij zijn erg maatschappelijk betrokken, met name in onze eigen Leidse regio”, zegt directeur Jan Kroese. “We willen graag onze betrokkenheid laten zien en het is heel fijn om deze mensen een plezier te doen. Geweldig.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×