Het onderkomen van Taekwondo Vereniging Leiden aan de Pieterskerkgracht. (Foto: Chris de Waard)

Gemeente wil gebouwen sportclubs toch aanhouden

Bijna zeven jaar geleden besloot de Leidse gemeenteraad om overtollige panden af te stoten. Daarbij zaten ook een gebouw aan de Groenesteeg en de oude gymzaal aan de Pieterskerkgracht. Sportwethouder Fleur Spijker wil nu kijken of de panden toch behouden kunnen worden.

In het eerste gebouw zitten sportschool de Spartaan, Jurojin Mixed Martial Arts Academy Leiden en judoschool Budokan. Aan de Pieterskerkgracht gaat het om Taekwondo Vereniging Leiden van Gerard van den Berg. De betrokken sportverenigingen willen graag blijven, maar dan moet er wel het een en ander aan de panden gebeuren. Aan onderhoud deed de gemeente de afgelopen jaren niet veel en van verduurzaming was al helemaal geen sprake bij de panden die immers op de nominatie stonden om verkocht te worden.

Wethouder Fleur Spijker (Sport) over het al dan niet afstoten van de panden aan de Groenesteeg en het Pieterskerkgracht.

De komende tijd laat Spijker onderzoeken onder welke voorwaarden de panden aangehouden kunnen worden. Duidelijk is wel dat dat het nodige gaat kosten, want de panden moet flink verduurzaamd worden. Als blijkt dat de gemeente de panden toch niet kan houden, moeten de gebruikers er in principe in februari volgend jaar uit.

Leiden Politiek Sport Afstoten sportaccommodaties


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×