(Foto: Via Annelies van Vark)

Ook Witte Anjer Perk in Leiden geopend

In navolging van buurgemeenten Oegstgeest, Wassenaar en Zoeterwoude heeft nu ook Leiden een Witte Anjer Perk. Vrijdagmiddag werd het officieel geopend tijdens de Leidse Veteranendag.

Het perkje werd enkele maanden geleden aangelegd op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Burggravenlaan. Daar werd het vrijdag geopend door wethouder Ashley North en duo-raadslid Annelies van Vark van het CDA. Precies een jaar geleden vroeg zij de wethouder om dit perk voor de Leidse veteranen aan te leggen. Het Leidse perkje ligt op een toepasselijke plek: naast het voormalige militair invalidenhuis.

In 2019 heeft het Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag een oproep aan gemeenten gedaan om een Witte Anjer Perk aan te leggen als blijk van erkenning en waardering voor de veteranen. Veel gemeenten hebben inmiddels aan deze oproep gehoor gegeven en daar is na de CDA-oproep ook de gemeente Leiden bijgekomen.

“Veteranen hebben zich ingezet voor vrede en veiligheid, vaak ver van huis en onder moeilijke omstandigheden. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Daarom ben ik heel trots dat nu ook Leiden een Witte Anjer Perk heeft”, zegt Annelies van Vark van het CDA Leiden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×