(Foto: PR)

Organisatie Singelparkdiner hoopt op 10.000 euro voor hospice

Afgelopen weekend hebben zo’n 1.500 mensen deelgenomen aan de tweede editie van het Singelparkdiner. Na aftrek van kosten hoopt het bestuur van de organisatie een cheque van 10.000 euro te kunnen overhandigen aan hospice Issoria. Dat is het goede doel waarvoor geld wordt ingezameld. Vorig jaar kon die instelling maar liefst 20.000 euro op de rekening bijschrijven, maar dat was vooral te danken aan een grote anonieme sponsor.

Of er volgend jaar weer een Singelparkdiner wordt georganiseerd, is nog onduidelijk. “We gaan in augustus alles evalueren en daarna besluiten we wat we volgend jaar gaan doen”, zegt bestuurslid Bob Meijer. Terug naar een festival als Leiden Culinair lijkt geen optie. “Dat is ook een beetje achterhaald met alle foodtruckfestivals die je tegenwoordig hebt en bovendien kost het echt heel veel geld om een plein voor een paar dagen in te richten met elektra, toiletten en hekken eromheen. Wat moet je dan wel niet vragen voor een gerechtje.”

Als alternatief lijkt het Meijer ook wel wat om een groot diner te organiseren in het Ankerpark. “Dat is echt een hele leuke plek en als je daar dan een paar honderd mensen kan laten dineren, is dat misschien ook wel weer een leuk nieuw idee. Maar wat het ook wordt, een culinair evenement hoort wel echt bij de Lakenfeesten.”

Bestuurslid Bob Meijer over het Singelparkdiner dat tijdens de Lakenfeesten 1.500 mensen op de been bracht.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×