Het voormalige HEMA-pand gezien vanaf de moestuin. (Foto: Louis Smit)

Winkelcentrum de Kopermolen krijgt 'Wall of fame'

Winkelcentrum de Kopermolen in de Merenwijk krijgt deze zomer een ‘Wall of fame’. Levensgrote foto’s van meer dan vijftig mensen die zich inzetten voor het winkelcentrum en zijn sociale functie komen te hangen op de ramen van het voormalige pand van de HEMA.

“De selectie van de geportretteerden is organisch gegaan”, zegt Jeroen Bakker, bedenker van de fotogalerij. Namens eigenaar Van der Vorm Vastgoed is hij belast met de taak om het ‘sociale hart van de Kopermolen te laten kloppen’. “Het gaat om winkeliers, medewerkers van de gemeente die de herontwikkeling van het winkelcentrum begeleiden, de ontwikkelaar en anderen die aan de kant van de eigenaar daarmee bezig zijn, en bewoners van de Merenwijk die actief zijn in en voor de Kopermolen.”

Het proces van de herontwikkeling van de Kopermolen en de plannen voor de bouw van woningen erop en eromheen stuitten op weerstand. “Het was mijn intentie om ook critici te laten fotograferen, maar dat is er in deze fase niet van gekomen”, aldus Bakker. “Dat vind ik jammer, want het is bepaald niet de bedoeling om alleen maar mooi weer te spelen met de vernieuwde Kopermolen. Er is nog steeds ruimte voor het maken van foto’s van kritische gesprekspartners.”

QR-codes
Het is de bedoeling dat de Wall of fame half juli wordt geopend. Bakker: “Ook de verhalen achter de mensen gaan we via de ramen vertellen. Met QR-codes bieden we de mogelijkheid om verder te kijken. Je kunt zo hun verhaal lezen, maar je krijgt ook informatie over de ontwikkelingen in en om het winkelcentrum en over activiteiten in de Merenwijk. Denk bijvoorbeeld aan het initiatief om zwerfafval op te ruimen. Zo kun je ontdekken hoe je zelf eventueel bij activiteiten kunt aansluiten.”

Van der Vorm Vastgoed besteedt volgens Jeroen Bakker veel aandacht aan de sociale functie van de Kopermolen. Zo is er een ‘Pop in’, waar je koffie kunt drinken en kunt lunchen en er is een moestuin ingericht waar vrijwilligers met groene vingers aan de slag zijn. In december was er een kerstmarkt en op 17 juni de drukbezochte Kopermolenmarkt met kraampjes van inwoners van de Merenwijk.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×