Beelden beschadigd in de Heemtuin. (Foto: Gerrese)

Tentoonstelling Heemtuin wekelijks doelwit van vandalen

Beelden in de Heemtuin in Park de Houtkamp in Leiderdorp zijn vernield door vandalen. De beelden maken deel uit van de vijftiende beeldententoonstelling in de Heemtuin. “Al binnen een paar dagen nadat de kunstwerken geplaatst waren, werd een beeld moedwillig beschadigd”, aldus voorzitter Jos Gerrese van Stichting Kunst in de Heemtuin. “Inmiddels worden we ongeveer iedere week geconfronteerd met nieuwe vernielingen.”

“Er wordt ’s nachts met werken gesleept, beelden worden beschadigd, bordjes verdwijnen en posters worden gesloopt”, aldus Gerrese. “Dit is de vijftiende keer dat we op deze plek in Leiderdorp een beeldenexpositie organiseren. Er is wel vaker iets gebeurd, maar dat is van een hele andere orde dan dit jaar. We zijn nu continu bezig met aangifte doen, kunstenaars slecht nieuws brengen en overleggen hoe we schades snel kunnen herstellen en nieuwe materialen aanschaffen. Dat kost ook nog eens veel geld, terwijl we als stichting niet bepaald ruim in ons jasje zitten”, zegt de voorzitter.

“We organiseren deze tentoonstelling omdat we weten dat heel veel mensen genieten van de beelden. Maar op deze manier is het niet vol te houden, dus dit vandalisme moet echt ophouden. We gaan hierover in gesprek met de gemeente en de politie”, aldus de inmiddels wanhopige voorzitter.

Cultuur Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×