Duizenden bezoekers kwamen naar het Dorpsfeest Zoeterwoude. (Video: Floortje Hoogkamer en Robbert Beurse)

Dorpsfeest Zoeterwoude: 'Iedereen heeft het enorm gezellig gehad'

Voor de twaalfde keer vierde Zoeterwoude afgelopen weekend haar dorpsfeest. Ondanks de hoge temperaturen kwamen duizenden bezoekers naar Sportpark Haasbroek om mee te doen aan een van de activiteiten of te genieten van een drankje of van de vele optredens.

“Het was warm. Op sommige momenten was dat te merken doordat het iets rustiger was dan anders, maar al met al heeft iedereen het enorm gezellig gehad”, vertelt de voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude, Mathieu Paardekooper.

Touwtrekken
De organisatie van het dorpsfeest had dit jaar een nieuw onderdeel op het programma staan. “We gaan touwtrekken. Iedereen kan zich inschrijven om mee te doen met de amateurronde. Daarnaast wordt er een officiĆ«le wedstrijd gehouden waaraan ook de wereldkampioenen uit Gelderswoude meedoen”, zegt bestuurslid Jacintha Paardekooper vooraf.

Het touwtrekken bleek succesvol. Verschillende Zoeterwoudse teams schreven zich in. Compleet voorzien van Geuzennamen als ‘Het laatste trekje’ en ‘Daar trekken wij ons niets van aan’ lieten ze zich voor een uitgelaten publiek van hun sterkste kant zien.

Artiesten
De bekende volkszanger Frans Duijts had vrijdagavond de eer om als eerste artiest het podium te betreden. “Ze spreken in Zoeterwoude niet alleen een beetje Frans en Duits, ze schreeuwen het”, grapte hij na zijn optreden. De zanger nam uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan het publiek en vertrok vervolgens snel voor een volgend concert. Later traden Fragment, The Euros en de artiesten van Unity NL on Tour nog op.

De jongste bezoekers van het gratis feest konden zich uitleven op een van de springkussen, broodbakken met de scouting, schminken, handwerken, glittertattoos zetten, zingen, dansen, zandgraven en meer. “En wij waren er ook: prinsessen Ariel en Rapunzel en de jonkheer van Zoeterwoude. Aangenaam”, grapt Linda Mooijman die zondag als Ariel met honderden kinderen op de foto ging.

De organisatie kijkt tevreden terug op deze twaalfde editie en is meteen alweer begonnen met de voorbereidingen voor volgend jaar. Paardekooper: “Zet donderdag 20 juni tot en met zondag 23 juni 2024 maar vast in je agenda, ook als je vrijwilliger wilt worden.”

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×