Wethouder Van Doeveren van financiën over de Kadernota die de raad deze week bespreekt.

Wassenaar trekt geld uit voor centrumplannen

De gemeenteraad van Wassenaar behandelt deze week de Kadernota van de gemeente. Hierin staan alle inkomsten en plannen, inclusief de benodigde uitgaven voor de komende jaren.

De kersverse wethouder van Financiën, Economie en Sport, Laurens van Doeveren, vertelt over de ambities van het college. De grootste financiële projecten voor de komende jaren liggen volgens Van Doeveren in het centrum. “Hoe houden we winkels aantrekkelijk, hoe voorkomen we leegstand en hoe zorgen we ervoor dat het levendig en gezellig blijft, zodat onze dorpskern het sociale hart van Wassenaar blijft.”

Om dat te bereiken wil het college geld uittrekken voor het verbeteren van de openbare ruimte. Voordat de aanpak begint, gaat het gemeentebestuur erover in gesprek met de ondernemers in Wassenaar. Naast het centrum is ook de groene verbinding met Valkenburg een speerpunt, net als plekken waar ondernemers het beste kunnen ondernemen in de gemeente.

Van Doeveren wil ook met de inwoners in gesprek gaan om te sparren over onderwerpen die in het dorp spelen. “Iedereen is welkom bij raadhuis de Paauw om van gedachten te komen wisselen”, aldus de nieuwe wethouder.

Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×