(Archieffoto Sleutelstad)

Onderzoeker hitte in Leiden: 'Nu hopen op een mooie hittegolf'

Circa 265 Leidenaren hebben zich aangemeld voor een vragenlijstonderzoek naar het effect van hitte op de gezondheid. Dat is een derde van het totale aantal aanmeldingen. “Nu is het hopen op een mooie hittegolf”, zegt hoofdonderzoeker Mandy Peggen van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen, dat het onderzoek uitvoert.

Zij noemt Leiden zeer goed vertegenwoordigd bij het onderzoek. Volgens haar zijn er ook bijna voldoende aanmeldingen voor een aanvullend speciaal onderzoek in de Merenwijk en het Noorderkwartier. Dat is gericht op ouderen en mensen met een chronische aandoening. Met draagbare apparaten worden bij hen metingen verricht van onder meer lichaamstemperatuur en hartslag.

Waarom is er eigenlijk geen gebruik gemaakt van de hittegolf van een paar weken geleden? Op deze vraag antwoordt Peggen: “Wij zijn de afgelopen weken nog druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor het onderzoek en met de werving van zoveel mogelijk deelnemers. De zomer is nu ook officieel begonnen, dus wij zijn nou klaar om van start te gaan met het onderzoek op het moment dat er in de komende weken een hittegolf voorspeld gaat worden.”

Groen en water
Het onderzoek moet ideeën opleveren voor hoe groen en water hitteproblemen in de stedelijke omgeving kunnen beperken, liet zij weten bij de aankondiging van het onderzoek. Met de gemeente Leiden wordt samengewerkt, omdat de stad plannen heeft om de infrastructuur op toenemende hitte aan te passen. Naast Leiden doen ook respondenten uit Dordrecht en Hilversum mee.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×