Bob Vastenhoud stopt als wethouder in Leiderdorp. (Foto: Chris de Waard)

Leiderdorpse wethouder Vastenhoud stopt

In een brief aan de Leiderdorpse gemeenteraad heeft wethouder Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks) laten weten zijn taken neer te leggen. Het wethouderschap trekt een te zware wissel op zijn persoonlijke leven. Hij stopt al op I juli.

“Bij de start van deze collegeperiode, nu ruim een jaar geleden, was ik mij bewust van de omvang en zwaarte van mijn portefeuille. Toch trekt deze belangrijke taak in de praktijk een te grote wissel op mij persoonlijk en daarmee op mijn gezin. Omdat zij voor mij vóór alles komen, kan ik niet anders dan kiezen voor dat belang”, zo schrijft Vastenhoud. Hij noemt zijn tijd als wethouder ‘ boeiend en waardevol’. “Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.”

Wie Vastenhoud opvolgt, is nog niet bekend. “We werken heel goed samen met GroenLinks”, zegt fractievoorzitter Olaf McDaniel die vanuit de PvdA de gezamenlijke fractie leidt. “Het nieuws is heel vers, wij hoorden het ook pas vanmorgen.”

Op de vraag of hij nu zelf voor het wethouderschap gaat, zegt McDaniel dat dat nu niet aan de orde is. “We hebben voor de verkiezingen een taakverdeling afgesproken, waarbij de wethouder vanuit GroenLinks zou worden geleverd en in vanuit de PvdA fractievoorzitter zou worden.”

Voor de verkiezingen liet McDaniel weten wel weer wethouder te willen worden. Hij was dat eerder in de periode 2016-2018. “Maar dat was voor de verkiezingen”, zegt hij nu desgevraagd. “Er wordt de komende tijd eerst binnen GroenLinks gekeken of ze een goede opvolger hebben.” Aan zo’n opvolger stelt McDaniel wel zware eisen. “Dat moet een ervaren bestuurder zijn.”

Pas als zo’n kandidaat vanuit GroenLinks niet gevonden wordt, komt McDaniel mogelijk zelf in beeld.

Leiderdorp Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×