Academiegebouw Universiteit Leiden
Het Academiegebouw aan het Rapenburg 73. (Foto: Robbert Beurse)

Zomerse rondleidingen door het Academiegebouw van Universiteit Leiden

Deze zomer kan iedereen – Leidenaren, dagjesmensen, toeristen, familie van medewerkers, studenten en promovendi – het mooiste gebouw van de universiteit in de Leidse binnenstad bezoeken: het Academiegebouw. Reserveer online een plekje en neem een kijkje achter de deuren van dit historische gebouw, dat een rijke en eeuwenoude geschiedenis heeft. Studenten Geschiedenis verzorgen de rondleidingen, die Nederlandstalig zijn.

De rondleidingen zijn van 25 juli tot en met 3 augustus op dinsdag, woensdag en donderdag.

Het Academiegebouw is al ruim vier eeuwen het bruisende hart van de universiteit. Hier viert de universiteit haar rituelen: oraties en afscheidscolleges van hoogleraren, promoties van jonge onderzoekers en afstudeerceremonies van studenten. Studenten markeren er het einde van hun studietijd en betreden met hun blije familieleden met bossen bloemen het heilige der heiligen: het zweetkamertje waar ze met een scherp geslepen potlood hun naam voor eeuwig op de oude muren bijschrijven: geslaagd!

Daarnaast hangen er door het hele gebouw historische schilderijen en zijn er bijzondere kamers te zien. Wat is bijvoorbeeld de functie van de togakamer en de senaatskamer? Kom zelf kijken en ervaar de rijke geschiedenis van de universiteit aan Rapenburg 73. Reserveren is noodzakelijk.

Pedel Erick van Zuylen in gesprek met Nieuws071 presentator Fred Oudshoorn

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×