De winnende klas 5b van Het Avontuur. (Foto: Janine Baak)

Klas 5b van Het Avontuur kweekt de mooiste 'bloemenzee'

De leerlingen van klas 5b van Basisschool Het Avontuur zijn er dit jaar het best in geslaagd om drie jonge stekjes op te kweken tot een bloemenzee. Zij werden door de jury gekozen tot winnaar van het gelijknamige project: Bloemenzee, dat voor de vijftiende keer werd georganiseerd op de twee Zoeterwoudse basisscholen.

De leden van de Zoeterwoudse Bloemenzee commissie brachten donderdag een bezoek aan de basisscholen en nomineerde de vier mooiste plantenbakken per klas die de leerlingen uit groep 5 hadden opgekweekt. “Het was dit jaar extra moeilijk door het koude voorjaar, de vele regen en de paar hele warme dagen”, vertelt de organisator en voorzitter van de Tuincommissie Zoeterwoude, Peter de Groot.

Het viel de jury op dat de opgekweekte plantjes dit jaar iets minder groot waren dan anders. “Maar je ziet duidelijk dat er goed voor is gezorgd door de kinderen.”

Finale
Tijdens de finale van het project mochten twaalf kinderen van de Zoeterwoudse basisscholen op het gemeenthuis aan de jury hun opgekweekte bloemenzee presenteren. Naast de winnende klas zijn er individuele prijzen uitgereikt. De 3e plaats was voor Eline Jonges, op de 2de plaats eindigde Stef Lausberg en Bo van Tongeren heeft de stekjes het beste verzorgd.

Juffen
Ook de ‘juffen’ deden in een eigen competitie mee, deze wordt traditioneel gejureerd door de Burgemeester. Loco burgemeester Moniek van Sandick nam de honneurs waar en bekeek de bloemenzee van de vier leerkrachten aandachtig. “Na een zorgvuldige analyse is de eerste prijs voor Juf Mandy van Delft van het Avontuur”, maakte Van Sandick bekend.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×