(Foto: Idse Bos)

Studenten mboRijnland voeren bedrijfsscan uit

Bedrijven vinden het soms moeilijk jongeren te werven, te behouden en een goede aansluiting met hen te vinden. Vanuit die gedachte is de LLokaal Jongerenbedrijfsscan ontstaan. Studenten van mboRijnland bezoeken een bedrijf en brengen in kaart wat zij goed en aantrekkelijk vinden aan het bedrijf, wat ze anders zouden willen zien of zelfs missen.

Maandag presenteerde een groep studenten bij LLokaal aan het Bètaplein in Leiden hun bevindingen aan beveiligingsbedrijf Huschka. De studenten hebben in de periode dat ze bij het bedrijf rondkeken, gelet op verschillende aspecten binnen het bedrijf. Van website tot werkomgeving en van social media tot aantrekkelijkheid voor jongeren. Met alle informatie die ze hierbij verzamelden legden ze hun visie over het bedrijf neer bij de organisatie. Op die manier hopen ze het bedrijf positieve input mee te geven.

Volgens Annelies Meester van LLokaal is dit een mooie manier om bedrijven te inspireren en tegelijkertijd de studenten de mogelijkheid te geven zich te oriënteren binnen verschillende branches. Zowel de studenten als Huschka waren blij met de Jongerenbedrijfsscan en gaven aan het zowel leerzaam als leuk te vinden om op deze manier samen te werken.

Economie Leiden Leiderdorp Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×