(Foto: Chris de Waard)

Qbuzz wint contract voor openbaar vervoer in Leidse regio

Qbuzz gaat vanaf 15 december 2024 een belangrijk deel van de busdiensten in de Leidse regio verzorgen, want het bedrijf heeft de aanbesteding van het concessiegebied Zuid-Holland Noord gewonnen voor een periode van dertien jaar. Dat betekent dat Arriva in deze regio uit het straatbeeld verdwijnt. Ook twee andere gegadigden, EBS en Transdev, vissen achter het net.

Vervoersmaatschappij Qbuzz zal vanaf het begin uitsluitend gebruikmaken van elektrische bussen of bussen die rijden op basis van waterstof. De dienstverlening zal per december 2024 grotendeels terugkeren naar het niveau van voor de coronapandemie. Dit betekent een stijging van het aantal bussen van meer dan twintig procent in vergelijking met de huidige situatie.

Qbuzz zal naast R-net ook snelBuzz, stadsBuzz en streekBuzz introduceren. Ook worden er volgens de concessieverlener, de provincie Zuid-Holland, verschillende aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. “Bijvoorbeeld op het gebied van toegankelijkheid.”

De totale omzet van de vervoersconcessie bedraagt meer dan 1 miljard euro. “Ik ben verheugd dat we de komende dertien jaar meer bussen op de weg zullen hebben en dat deze vanaf het begin emissievrij zullen zijn”, zegt Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van Zuid-Holland voor verkeer en vervoer. “Door te focussen op nieuwe technologieën en innovatie voor emissievrij vervoer draagt dit bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van de provincie.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×