(Foto: Josine Heijnen).

Koken zonder dieren: Eenpans-risotto met spinazie en Parmezaanse kaas

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Josine Heijnen van Goeie Mie Gin.

“Eenpans-risotto met spinazie en Parmezaanse kaas: lekker voor na een drukke dag, met een zomers wit droog wijntje”, aldus Josine.

Ingrediënten
100 gram Parmezaanse kaas (van de markt)
Olijfolie
1 ui
1 liter water (heet, gebruik de waterkoker)
300 gram spinazie (vers)
2 tenen knoflook
300 gram risottorijst
1 groentebouillonblokje
125 ml slagroom
Peper & zout

Bereiding
Een lekkere stevige risotto, perfect voor bij de droge witte wijn die er met dit weer prima in gaat! En alles past in één pan, dus gegarandeerd weinig troep. Met mijn vorige recept voor de rode pastasaus moest je tijdens de oventijd nog een klusje zoeken; dit is lekker snel klaar. Ik gebruik meestal een wok, maar een grote braad- of soeppan gaat ook prima.

1. Snipper de ui en knoflook en bak 10 minuten. Ondertussen rasp je de kaas en zet je de waterkoker aan: in totaal heb je een liter kokend/heet water nodig.

2. Voeg de spinazie toe: handje voor handje, het past niet in een keer in de pan. Houden je kinderen niet van grote slierten? Snijd dan eerst de spinazie nog in stukjes – maar dit hoeft niet.

3. Voeg hierna de risottorijst toe en bak drie minuten. Versnipper het bouillonblokje met je handen, en gooi dit in de pan. Hierna voeg je telkens een flinke scheut heet water toe vanuit de waterkoker, tot dit helemaal opgenomen is.

4. Na ongeveer 20 minuten is de rijst nog wel stevig, maar al het water opgenomen. Zet het vuur dan uit. Voeg de helft van de geraspte kaas en slagroom toe. Dit laat je een paar minuten staan – breng het hierna op smaak met zout en peper.

5. Aan tafel! Hier gebruik je natuurlijk de rest van de kaas voor over de risotto heen. Eventueel kun je ook wat rucola of andere verse kruiden gebruiken ter garnering.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×