Bij de parkeerplaats bij sporthal De Bloemerd in Leiderdorp is sinds maandag de Huttenbouw van start gegaan. (Foto: Brigit Disseldorp)

Huttenbouw Leiderdorp van start: 'Hoe meer kinderen, hoe meer gezelligheid'

Bij de parkeerplaats bij sporthal De Bloemerd in Leiderdorp is sinds maandag de Huttenbouw van start gegaan. In vier dagen tijd kunnen de kinderen zich uitleven om de grootste en mooiste hutten te bouwen. Dit jaar is de tweede keer dat de huidige organisatie de Huttenbouw mocht organiseren.

In 2019 organiseerde Stichting AVS Evenementen Service de Huttenbouw voor het eerst. Toen mochten zij 175 kinderen ontvangen. In de twee opvolgende jaren kon er geen Huttenbouw plaatsvinden vanwege de coronacrisis. Dit jaar, tijdens de tweede editie, doen zo’n tachtig kinderen mee, met uitschieters tot de honderd.

De organisatie is in ieder geval enthousiast om de Huttenbouw jaarlijks te gaan organiseren. “Ik zou eigenlijk willen zeggen: in het najaar weer”, vertelt Alexander van der Sel. “Maar dat gaat natuurlijk niet. Voorlopig gaan we het ieder jaar, zolang het mag, gewoon doen. Hoe meer kinderen, hoe meer gezelligheid. En daar doen we het voor.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×