Carla en John van Zweden
Behangkoning John van Zweden hielp de Leidse Carla Slingerland toen ze een geldprijs misliep. (Foto: Robbert van Cleef)

Carla na hulp uit onverwachte hoek: ‘Ik sta nu heel anders in het leven’

Het zat de Leidse Carla Slingerland begin dit jaar bepaald niet mee. Omdat ze moest bezuinigen schrapte ze de loten voor de Postcode Loterij. Daarmee daagde ze het lot misschien iets te veel uit want even later viel de straatprijs in haar Van Heussenstraat waardoor zij en haar man 116.000 euro misliepen. Toevallig hoorde de Haagse ‘behangkoning’ John van Zweden dit verhaal op Radio West en besloot in actie te komen. Sindsdien lacht het leven Carla weer tegemoet.

“Ik sta nu echt anders in het leven”, zegt ze een paar maanden later. “Wat John heeft gedaan is heel belangrijk voor me geweest, want nu was er eens iemand die aan mij dacht.” Toen de behangkoning hoorde dat ze van het gemiste loterij geld haar huisje had willen behangen, besloot hij dit voor zijn rekening te nemen. “Voor mij was het klein gebaar”, zegt hij terugkijkend. “Het allermooiste vind ik dat je daar toch iemand zo blij mee kan maken.”

Tot nu toe was Carla er nog niet aan toe gekomen om John van Zweden goed te bedanken. Ze grijpt het moment dan ook graag aan om een zelfgebakken cake naar de showroom van Van Zweden te brengen. “Ik wil ‘m ook al heel lang een goeie knuffel geven.”

Die welgemeende knuffel volgt als ze de winkel Van Zweden binnenstapt met haar cake. “Ik hoorde jullie verslaggever op de radio zeggen dat ze als enige de straatprijs had misgelopen. Toen dacht ik, goh wat zielig. En toen hoorde ik dat ze haar huisje van dat geld had willen behangen. Dan kun je als behangkoning toch niet niks doen?”

Verfje
Carla heeft haar huiskamer inmiddels een hele nieuwe look gegeven. “Het is geen behang geworden, maar alle muren hebben een verfje gekregen, dat was ook prima”, blikt Carla terug. “Het plafond was helemaal geel van de rook en is nu weer wit. Dus roken doen we nu buiten.”

Hoewel Carla problemen heeft met haar gezondheid gaat het nu dus best goed met haar. “Ik heb een herseninfarct gehad en dat is eigenlijk de grootste klap geweest.” Carla reed daarvoor met plezier op de taxi maar dat hield op. Eén hand functioneert niet meer goed en ook heeft ze nog moeite met spraak en lopen. “Daardoor kom je een zwart gat terecht en is niks meer positief.” En toen liep ze ook nog eens het geld uit de loterij mis.

Vrijwilligerswerk
“En dan krijg je zoiets van John waardoor ik anders in het leven ben gaan staan. Ik denk nu, als het vandaag niet gebeurt dan komt het morgen wel.” Ze heeft zich opgegeven voor vrijwilligerswerk. “Daardoor kan ik ook weer wat betekenen voor de maatschappij.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×