Zwembad Het Wedde in Voorschoten
Het college van B en W in Voorschoten vergat subsidie aan te vragen voor het zwembad

Gemeente Voorschoten vergeet ton aan corona-subsidie aan te vragen voor zwembad

Gemeente Voorschoten is vergeten om meer dan 100.000 euro aan corona-subsidie voor het zwembad het Wedde aan te vragen. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de lokale PvdA.

De fractie vindt het ‘tenenkrommend’ dat het college niet zelf met de informatie is gekomen, maar dat ze er zelf naar hebben moeten vragen. “Een erg kwalijke zaak. Deze fout kwam echter niet alleen door een onoplettendheid, maar door structureel gebrek aan aandacht voor de exploitant van het zwembad en de sporthallen. Dat laatste vindt de PvdA mogelijk nog erger dan de incidentele 100.000 euro die we als Voorschoten zijn misgelopen. Geld dat het zwembad goed had kunnen gebruiken.”

Vleugje perspectief
Desondanks is de partij wel blij met de mondelinge reactie van de nieuwe CDA- wethouder Hubert Schokker. PvdA-fractievoorzitter Arnold Posthuma zegt: “Hij laat duidelijk zien dat hij dit dossier naar zich toe wil trekken door een tweejaarlijks bestuurlijk overleg met het bestuur van Het Wedde op te zetten. Wethouder Schokker heeft op vragen van onze fractie tevens toegezegd dat het jaarverslag nu gedeeld gaat worden met de gemeenteraad. Tot slot heeft hij aangegeven dat het college de raad had moeten informeren over de vergeten aanvraag van de subsidie.” En dat laatste geeft de partij weer een vleugje perspectief.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×