Tom Holswilder, toenmalig uitbater van het Koetshuis, loste op zondag 8 oktober het startschot voor de eerste Glibbertreel van Leiden. (Foto: Emile van Aelst)

Vierde editie Glibbertreel op zondag 17 september in teken van oneindigheid

Oneindig duurt de Glibbertreel niet. De afstand bedraagt 6,6 km, maar de voorpret is immens groot en het nagenieten duurt zeker eindeloos. Na een coronastop keert het geliefde hardloopevenement dit najaar terug op de kalender dankzij de inzet van de Leiden Road Runners Club en met als thema: oneindigheid.

De Glibbertreel start om 11.00 uur vanaf de Burcht en loopt dwars door de stad. Inschrijven voor een van de 750 startplaatsen kan via Glibbertreel.nl. Onderweg ontdekken de lopers nieuwe doorkijkjes in de stad Leiden. En er is vermaak in de vorm van muziek en een aantal acts, de route gaat soms binnendoor en er staat een versnapering klaar bij Hotel Nieuw Minerva.

Fun run
De Glibbertreel is een zogeheten urbantrail, een hardloopevenement door de stad met obstakels en geen wandeling. Of zoals op de website staat: ‘een fun run en dus geen wedstrijd’. Er staan verkeersregelaars, maar zelf uitkijken blijft noodzakelijk. En even uitrusten mag natuurlijk ook.

Deelname kan vanaf 16 jaar en kost 8,88 euro per persoon, en dat is inclusief één consumptie.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×