Uitzicht op de Hooglandse Kerk (foto: Sleutelstad)

Wijkvereniging verzoekt college terrasuitbreiding rond Hooglandse Kerk niet toe te staan

De wijkvereniging Pancras-West maakt zich zorgen over de geplande terrasuitbreidingen rond de Hooglandse Kerk. Dat blijkt uit de ingezonden brief die de vereniging stuurde aan het college van B en W van Leiden.

Voorzitter Foppe Van Rees Vellinga schrijft dat door de geringe geluidsisolatie van de kerk de geluiden van de terrassen snel doorklinken in de kerk. “Een kerk is een plaats van rust, stilte en overdenking hetgeen in strijd is met lawaai van buitenaf. Een dienst of een stiltemoment, zoals dit weekend nog wegens de steekpartij op de Oude Rijn, mag en moet niet worden verstoord door terrassen. Vele mensen werd de gelegenheid gegeven samen in stilte samen te zijn, wanneer onder andere dit soort momenten in het vervolg verstoord wordt door gelach en glasgerinkel van de terrassen ondermijnt u de functie van de kerk,” zo schrijft hij.

De wijkvereniging verzoekt het college dan ook dringend de vergroting van de terrassen op het plein rond de Hooglandse Kerk, waar onder andere de terrassen van Bar Lokaal en Café de Uyl van Hoogland te vinden zijn, niet toe te staan.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×